aadam ja eeva. aadam ja aadam? eeva ja eeva?

teisipäev, 3. aprill 2007

Homoabielude poolt ja vastu.


Läbi aegade on ühiskond suuresti muutunud. Oleme jõudnud selleni, et armastus ei ole enam ainult mehe ja naise vaheline, vaid ka kahe mehe ning kahe naise vaheline. Selliseid kooslusi aga taunitakse, kuid vähesed mõtlevad sellele, et me kõik peame kuidagi elama, elama nii, nagu soovime ja igal asjal on paratamatult kaks külge..

Meie elu on kirgastama hakanud gay-klubid ja homoparaadid. Tänavatele kogunevad sajad, kui mitte tuhanded oma soo ihalejad, vikerkaare värvilised lipud pannakse lehvima ning kolonnis kõndijad on õnnelikud. Mida aga arvavad sellest tavalised inimesed? Meedias on tekkinud palju kära homoparaadide korraldamise suhtes. Kas tõesti peavad gay'd ning lesbid oma armastust tänavatel eksponeerima? Enamus arvavad, et nad võiksid jääda koju nelja seina vahele ning seal oma armastust näidata.. Samas arvan ma, et oma soo armastajatel on õigus ennast näidata, sest ka meie ju eksponeerime ennast tänaval, käest kinni jalutades või kallimaga tänavanurgal suudeldes..

Järgmiseks julgeks etapiks oma soo ihalejatel on abiellumine. Nagu heterodel, on loomulik, et ka homodel tekib soov oma armastust tõestada - abielluda. Mitmes riigis on homoabielud aksepteeritud, paljud on võimalust kasutanud. Kuid samas on palju riike, kes keelduvad kindlasõnaliselt, sest see on usuvastane vms. On ka juhtumeid, kus homod pakivad oma kohvrid ning kolivad riiki, kus homoabielud lubatud on. Samuti on ilmsiks tulnud kuulsusi, kes on kasutanud võimalust ning abiellunud - oma soolisega. Heaks näiteks võib tuua sir Elton Johni, kes on oma kaaslasega juba üle paari aasta abielus olnud ning nad on selle üle uhked ning õnnelikud. Samas taunivad riikide suured kirikupead homoabielusid ning löövad risti ette, kui teema vestlusesse tuleb. Kuid miks keelata inimesele võimalust olla oma kaaslasega seotud ning õnnelik? Kui enamus ühiskonnast vaatab homodele viltu, siis mind paneb näiteks mõtlema see, et nemad võivad meist samamoodi mõelda: "Kuidas nad küll saavad abielluda ja koos olla - mees ja naine?!"

Lõpetuseks ütleksin, et inimesed peaksid olema sallivamad ning on paratamatus, et igal asjal on positiivsed ja negatiivsed küljed. Samamoodi on ka heterode abielul halbu külgi, kuid siiski on see juba sajandeid lubatud. Arvan, et kunagi tuleb aeg, kus riigid lihtsalt peavad homoabielud aksepteerima, sest on paratamatus, et oma soo ihalejaid tuleb aina juurde.

*Ühiskonnaõpetuse essee. 20st punktist 18st. Hinne: 5. Klassi parim punktisumma.

0 ütles midagi.: